23.5 C
Athens
18.8 C
Arta
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ασφαλιστικό: Δεύτερη κορονο-ευκαιρία για οφειλέτες με 120 και 12 (άτοκες) δόσεις

Σας Ενδιαφέρει..

Δεύτερη ευκαιρία για αποπληρωμή των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις θα έχουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχασαν τη ρύθμιση μέσα στην πανδημία και  θα καταβάλλουν την δόση Νοεμβρίου 2020.

 Με τροπολογία που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας επανεντάσσονται στην ρύθμιση οι οφειλέτες που εγκαταλείψαν προηγούμενη ρύθμιση.

 Παράλληλα, με την ίδια διάταξη δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία (από τον περασμένο Μάρτιο και μετά) σε 12 (άτοκες) ή 24 δόσεις (έντοκες με επιτόκιο 2,5% ετησίως). Σε αυτή την περίπτωση εντάσσονται οι οφειλές που παρατάθηκαν λόγω κορονοϊού μέχρι τις 30/4/2021.

 Η ελάχιστη δόση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 50 ευρώ το μήνα

 Η σχετική διάταξη θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τα «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

Παράλληλα, με τη διάταξη αυτή θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη με την οποία θα δίνεται η ευκαιρία σε όσους από τους ανωτέρω απώλεσαν ρύθμιση οφειλών από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, να επανενταχθούν χωρίς πρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες αρκεί να καταβάλουν την δόση Νοεμβρίου. Οι αιτήσεις και για τις δύο περιπτώσεις οφειλετών θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Η διάταξη αυτή του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων αναμένεται να δώσει ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες που λόγω της πανδημίας Covid-19 είτε δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν με συνέπεια σε παλαιότερες ρυθμίσεις των ασφαλιστικών τους οφειλών είτε εμφανίζουν αδυναμίες καταβολής των τρεχουσών οφειλών.

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

- Advertisement -spot_img

Νεότερα Άρθρα