12.3 C
Athens
11.8 C
Arta
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι ημερομηνίες των αναδρομικών ανά κατηγορία συνταξιούχου

Σας Ενδιαφέρει..

Με τις συντάξεις Νοεμβρίου, από τις 23 Οκτωβρίου και έως τις 29 του μήνα, θα καταβληθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων για την περίοδο Ιουλίου 2015 – Μαΐου 2016.

 Να σημειωθεί ότι θα αποδοθούν περί το 1,4 δις ευρώ σε 1,1 εκ. δικαιούχους. Ωστόσο, τα εν λόγω ποσά αφορούν μόνο σε κύριες συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, ενώ η κυβέρνηση δεν επιστρέφει τα Δώρα (800 ευρώ σε κάθε συνταξιούχο) με αποτέλεσμα σχεδόν 1,5 χαμηλοσυνταξιούχοι να μην λαμβάνουν το παραμικρό, σε αντίθεση με την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Επίσης οι συνταξιούχοι του δημοσίου θα λάβουν περίπου το 60% των αναδρομικών του ιδιωτικοί τομέα….

Επίσης, οι κληρονόμοι συνταξιούχων θα πρέπει να περιμένουν για την κατάθεση σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης στον ΕΦΚΑ προκειμένου να λάβουν τα αναδρομικά των θανόντων συγγενών , καθώς δεν έχει ετοιμαστεί ακόμη η σχετική πλατφόρμα.

 Αναλυτικά οι ημερομηνίες που θα πιστωθούν τα αναδρομικά ανά κατηγορία συνταξιούχου:

–              Στις 23 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που  το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

–              Στις 26 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

–              Στις 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

–              Στις 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ , τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.–

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα Άρθρα

- Advertisement -spot_img

Νεότερα Άρθρα