Είμαι συνταξιούχος του ΕΦΚΑ από το 2019 (αριθμός απόφασης 6748/28.2.19) και έχω συνταξιοδοτηθεί βάσει του νόμου 4387/2016, δεν έχω προσωπική διαφορά.
Βάσει του νόμου 4670/2020 δικαιούμαι αναπροσαρμογή και επανυπολογισμό της ανταποδοτικής συντάξεώς μου (έτη ασφάλισης 40.53)
Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις ανακοινώσεις (μετά από πολλές καθυστερήσεις) ότι θα υπήρξε αναπροσαρμογή και αύξηση της κύριας σύνταξης κάτι τέτοιο δεν συνέβη με αποτέλεσμα η σύνταξη να πιστωθεί στον λογαριασμό μου μέχρι σήμερα χωρίς καμία προσαύξηση.
Η Ηλεκτρονική Υπηρεσία για τα Αναδρομικά Ποσά Ν.4670/2020 από τον Οκτώβριο του 2021 μου βγάζει το μήνυμα «Η περίπτωσή σας θα επεξεργασθεί σε μεταγενέστερο χρόνο»
Παράλληλα ο ΕΦΚΑ με δελτίο τύπου 29.12.21 ισχυρίζεται ότι « Ολοκληρώνονται οι πληρωμές του e-ΕΦΚΑ για το 2021» και επίσης «Με την καταβολή των αναδρομικών αυτών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αρχείων. Απομένουν περιπτώσεις με ελλιπή καταχωρηθέντα στοιχεία στα αρχεία τα οποία αναζητούνται.»
Αλήθεια αναρωτιέμαι αφού δεν θέλουν να μας πληρώσουν γιατί μας κοροϊδεύουν.
Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.
Παράσχος Αλτίδης
parisalt@otenet.gr