16.7 C
Athens
13.2 C
Arta
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024

Δικαιούμαι σύνταξη; (Πλήρη ή μειωμένη);

Αρχική Συζητήσεις Ερωτήσεις Δικαιούμαι σύνταξη; (Πλήρη ή μειωμένη);

Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
  • Συντάκτης
    ΠΕΤΡΟΣ
    Συμμετέχων

Καλημέρα κύριε Μέγα
    Σας συγχαίρω γι αυτό που κάνετε, που με τις δωρεάν συμβουλές σας, βοηθάτε αρκετούς από εμάς που πλησιάζουμε σιγά-σιγά προς την συνταξιοδότηση και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Σας παραθέτω παρακάτω τον εργασιακό μου βίο ώστε να μου πείτε τι επιλογές θα μπορούσα να έχω (εάν έχω).
    Ξεκίνησα την εργασία μου το καλοκαίρι του 1981 ως εργαζόμενος σε ιδιωτική εταιρεία και δούλεψα για δυο (2) περίπου χρόνια στην παραγωγή σε βοηθητικές εργασίες.
    (Αυτά τα ένσημα τα αναζήτησα μετά από πολλά χρόνια όταν συνειδητοποίησα την αξία των ενσήμων αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να βρεθούν από το ΙΚΑ της κωμόπολης που ανήκε η έδρα της εταιρείας και δεν γνωρίζω εάν ποτέ κολλήθηκαν).
    Στην συνέχεια και για 28 μήνες υπηρέτησα στον Ελληνικό Στρατό από τον Αύγουστο του 1983 έως τον Δεκέμβριο του 1985 και τελείωσα την θητεία μου ως έφεδρος αξιωματικός.
    Στην συνέχεια από 1η Σεπτεμβρίου 1986 ξεκίνησα να εργάζομαι ως αυτοαπασχολούμενος (Τ.Α.Ε.) ανελλιπώς μέχρι σήμερα, που γράφω αυτή την επιστολή, στον σημερινό Ε.Φ.Κ.Α. (Σύνολο 35(8/12) έτη και συνεχίζω).
    Παράλληλα από 1η Σεπτεμβρίου 1986 ξεκίνησα να εργάζομαι ως υπάλληλος γραφείου σε τρεις (3) διαφορετικές ιδιωτικές εταιρείες κατά σειρά έως τον Οκτώβριο του 2001, με δυο (2) κενά 12 μηνών κάθε φορά ενδιάμεσα, για τα οποία πήρα επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
    (Όσον αφορά το ΙΚΑ ανοίχτηκε νέα καρτέλα το 1986 εκεί που άρχισα να εργάζομαι, στο αντίστοιχο κατάστημα του ΙΚΑ που ήταν σε άλλη πόλη τα οποία ένσημα από το 1986 έως το 2001 υπάρχουν). (Επικουρικά Ταμεία 7 χρόνια ΤΕΑΜ και 7,5 χρόνια ΤΕΑΥΕΚ).
    Επίσης πάντα παράλληλα με το ΟΑΕΕ τότε, εργάστηκα για μερικούς μήνες με μερική απασχόληση το 2012.
    Από το 2017 είμαι στον ΕΦΚΑ ως ασφαλισμένος (με την ιδιότητα πρώην ΟΑΕΕ και πρώην ΟΓΑ) μέχρι σήμερα και πληρώνω κανονικά χωρίς να χρωστάω οφειλές παρελθόντων ετών.
    Σήμερα η ηλικία μου είναι 58 ετών και μερικών μηνών.
    Το 2002 απέκτησα ένα τέκνο. (Το αναφέρω εάν μπορεί να βοηθήσει κάπου).
    Εάν χρειάζεστε περισσότερες διευκρινήσεις παρακαλώ να μου τις ζητήσετε.
    Υπάρχει περίπτωση να δικαιούμαι σύνταξη; (Πλήρη ή μειωμένη);

Ευχαριστώ.

Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.