Αγαπητέ κε Μέγα,
Θα ήθελα προσωπικά να σας συγχαρώ για την άρτια ενημέρωση που προσφέρετε. Ιδιαίτερα θέλω να αναφερθώ στο πιο πάνω θέμα , αφού με το χθεσινό σας άρθρο, για τον τρόπο υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης από τον ΕΦΚΑ, για όσους εχουν αναγνωρίσει πλασματικά έτη, φέρατε στην επιφάνεια ένα μείζον κατά την άποψή μου λάθος του ΕΦΚΑ, το οποίο μολονότι έχουν θίξει διακεκριμένοι νομικοί κ εργατολόγοι αμέσως μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, εν τούτοις σήμερα – 5 χρόνια μετά – κανείς δεν αναφέρετε….
Θα έλεγα μάλιστα, ότι ο ΕΦΚΑ προσβάλλει την νοημοσύνη χιλιάδων συνταξιούχων,
Πέραν των όσων έχετε ήδη αναφέρει για το τρικ του ΕΦΚΑ , η πρακτική υπολογισμού της ανταποδοτικης σύνταξης από τον ΕΦΚΑ, έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 40 του Ν.3996/2011 & τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου, με βάσει τις οποίες ο πλασματικός χρόνος χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνον για την προσαύξηση της ανταποδοτικής σύνταξης και όχι ασφαλώς για την μείωση της.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ουδείς μέχρι σήμερα, δεν έχει δώσει εξηγήσεις σε όλους εμάς που σπεύσαμε να εξαγοράσουμε χρόνο για την ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ της σύνταξής μας, όπως ρητά προβλέπουν – πολύ πριν τον Ν.4387/2016 – οι διατάξεις των άρθρων 39-41 του Ν.3996/2011 οι οποίες διατηρούνται σε ισχύ με την διάταξη του άρθρου 34 του Ν.4387/2016.
Στην σχετική εγκυκλιο μάλιστα του Υπουργείου Φ.8000/οικ.Δ13/22702/966/30.05.2017 γίνεται αναφορά 4 φορές για ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ της ΣΥΝΤΑΞΗΣ!
Ως προσαύξηση της σύνταξης, κατά την έννοια των άνω διατάξεων, νοείται η λήψη ισόποσης σύνταξης με ασφαλισμένο που έχει τις ίδιες αποδοχές και τον ίδιο χρόνο ασφάλισης, χωρίς εξαγορά.
Εύλογα επομένως θεωρώ ότι ο ΕΦΚΑ, είτε σκοπίμως αγνοεί τις βασικές αρχές του Δικαίου της Κοινωνικής Ασφάλισης, είτε εμπαίζει χιλιάδες ασφαλισμενους που σπεύδουν για εξαγορά πλασματικών ετών.
Σας ευχαριστώ θερμά και πάλι