Κύριε Μέγα καλημέρα σας. Σας παρακολουθώ πολλά χρόνια και εμπιστεύομαι την εμπειρία σας στα συνταξιοδοτικά θέματα. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να ζητήσω την γνώμη σας για τη δική μου περίπτωση. Γεννήθηκα την 6/7/1967. Εργάζομαι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ανήκω στον πρώην ΗΣΑΠ ). Προσλήφθηκα την 9/11/1987, όπου και ξεκίνησε ο εργασιακός μου βίος. Συνταξιοδοτικά είμαι ασφαλισμένη στο ΤΣΠ-ΗΣΑΠ. Τον 5/1991 γεννήθηκε το πρώτο μου παιδί και τον 9/1992 το δεύτερο παιδί. Το καταστατικό του Ταμείου μου δεν προβλέπει συνταξιοδότηση γυναικών με ανήλικο ( και είναι το μοναδικό ταμείο νομίζω ). Επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε έρθει τροπολογία που επέτρεπε και στις γυναίκες του ΗΣΑΠ την συνταξιοδότηση με ανήλικο αλλά ενω είχα τις προϋποθέσεις, όσον αφορά το ανήλικο και τα 5.500 ενσημα, δεν είχα την ηλικία. Στη συνέχεια αυτή η τροπολογία καταργήθηκε και πλέον ανήκω στην κατηγορία συνταξιοδότησης 62 ετων και 40 έτη εργασίας ( εγώ θα έχω 42 έτη εργασίας.) Διαβάζοντας το άρθρο σας στις 18/5/2022 στο i-eidisis ” Σύνταξη πριν τα 60 ” παράγραφο δ μιλάτε για συνταξιοδότηση σε γυναίκες με ανήλικο που δεν προβλεπόταν από το Ταμείο τους. Μπορείτε να με βοηθήσετε με μια ξεκάθαρη απάντηση, γιατί έχω χαθεί στους νόμους και τις τροπολογίες ; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.